Spód:
150 g mąki kukurydzianej
80 g mąki ryżowej
3 łyżki ksylitolu / cukru nierafinowanego
1 łyżka wody
80-100 g oleju nierafinowanego / masła (dla nie - wegan)
Masa:
4 większe jabłka
cynamon
Kruszonka:
100-150 g mąki kokosowej (zależy od pożądanej konsystencji kruszonki - ja wolę "zbite grudy" ;))
3 łyżki oleju kokosowego
3 łyżki ksylitolu
Przygotowanie:
1. Wymieszać wszystkie składniki na spód ciasta, wyłożyć blachę i wstawić do piekarnika na ok.20 minut w 180 stopniach
2. Obrać jabłka i pokroić na mniejsze kawałki, wymieszać z cynamonem
3. Wymieszać składniki na kruszonkę
4. Na upieczony spód wyłożyć jabłka i posypać kruszonką
5. Piec ok. 30 minut w 180 stopniach
Przepis na spód "wzięty" stąd
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz