Rzadko jadam bułki, ponieważ rzadko kiedy mam na takowe wypieki ochotę. Jednak z domową nutellą smakują wyśmienicie. Myślę, że sprawdzą się tez na niedzielne śniadanko z dżemem, a może nawet z jakimś kotlecikiem jako zdrowy burger - testy jak najbardziej wskazane ;)
3 szklanki mąki orkiszowej typ 550
150 ml mleka ryżowego
1 jajko
40 g masła
2 łyżeczki sody lub eko proszku do pieczenia
1 łyżka ksylitolu (mniej lub więcej, w zależności czy mają być słodkie)
1 niepełna łyżeczka soli (mniej lub więcej, w zależności czy mają być słodkie)
1. Roztopić masło, dodać do mleka i jajka i ubić.
2. Dodać mąkę, proszek do pieczenia, ksylitol i sól
3. Ciasto przełożyć na blat / stolnicę. Podzielić na 8-10 porcji, formować kulki, przełożyć na blachę.
4. Piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez 20-30 minut.
Przed upieczeniem
Po upieczeniu
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz