środa, 23 kwietnia 2014

Roślinny krem czekoladowy


Jako, że czasami odzywa się we mnie tłumiony łasuch, nie zawsze udaje mi się z nim wygrać. Mając więc ochotę na coś słodkiego, która coraz bardziej rosła, podkręcana reklamami w tv wszystkich tych niezdrowych "pyszności", stwierdziłam , że zaryzykuję i wypróbuję przepis, w którym moim zdaniem składniki absolutnie do siebie nie pasują. Okazało się jednak, że smakuje o wiele lepiej niż się spodziewałam, polecam więc przekonać się i Wam :)

Składniki:
  • 1 dojrzałe awokado
  • 1-2 łyżki kakao / karobu
  • 2-4 łyżki syropu z agawy (zależności czy wolimy mniej lub bardziej słodkie)
  • 1 łyżka oleju kokosowego (opcjonalnie, jednak nadaje cudownego aromatu i zdrowia)
  • 2-3 łyżki mielonych migdałów lub orzechów (lub w całości, które zmielimy w blenderze - jeśli wiemy, że "da radę")
Przygotowanie:
    1. Wszystkie składniki włożyć do blendera i zmiksować na gładką masę. Ewentualnie dodać więcej syropu z agawy i kakao.
    2. Przechowywać do 2-3 dni w lodówce , jednak przed zjedzeniem lepiej wyjąć, żeby się ogrzało - lepiej smakuje w temp. pokojowej.
Smacznego!


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz