Idealna przekąska "na szybko". Nim się
zorientujemy, że "zjadłoby się coś" już wcinamy cudownie zieloną
kanapkę :) Muszę jednak ostrzec - bardzo szybko znika :)
Składniki:
- 1 dojrzałe (miękkie) awokado
- 1 mały ząbek czosnku
- 1 łyżka soku z cytryny
- 1/2 łyżeczki soli (lub mniej)
Przygotowanie:
- Przekroić awokado na pół, wyjąć pestkę i wydrążyć miąższ.
- Wszystkie składniki przełożyć do blendera i zmiksować na gładką masę lub zdusić widelcem, jeśli wolimy mniej jednolitą konsystencję.
Smacznego!
Tutaj pasta z awokado posypana gomasio. Smakuje GENIALNIE!
Właśnie chciałam pytać o przepis na tę "posypkę", a widzę, ze lada moment się doczekam. Bo do hummusa jak znalazł! Miałam przyjemność probować :)
OdpowiedzUsuńDoczekałam się przepisu na pastę z awokado! Dziękuję :) Zgadzam się w pełni, gomasio do hummusa idealne! :)
OdpowiedzUsuń