poniedziałek, 7 kwietnia 2014

Pasta z awokado


Idealna przekąska "na szybko". Nim się zorientujemy, że "zjadłoby się coś" już wcinamy cudownie zieloną kanapkę :) Muszę jednak ostrzec - bardzo szybko znika :)


Składniki:
  • 1 dojrzałe (miękkie) awokado
  • 1 mały ząbek czosnku
  • 1 łyżka soku z cytryny
  • 1/2 łyżeczki soli (lub mniej)

Przygotowanie:
  1. Przekroić awokado na pół, wyjąć pestkę i wydrążyć miąższ.
  2. Wszystkie składniki przełożyć do blendera i zmiksować na gładką masę lub zdusić widelcem, jeśli wolimy mniej jednolitą konsystencję.


Smacznego!

Tutaj pasta z awokado posypana gomasio. Smakuje GENIALNIE!

2 komentarze:

  1. Właśnie chciałam pytać o przepis na tę "posypkę", a widzę, ze lada moment się doczekam. Bo do hummusa jak znalazł! Miałam przyjemność probować :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Doczekałam się przepisu na pastę z awokado! Dziękuję :) Zgadzam się w pełni, gomasio do hummusa idealne! :)

    OdpowiedzUsuń