Ten przepis
wypatrzyłam jakiś czas temu na blogu z wegańskimi przepisami. Od tego czasu
robiłam to danie już tyle razy, że znam przepis na pamięć i mogę go wykonać o
każdej porze dnia (nawet nocy! ;) ). Danie jest naprawdę przepyszne, robi się
bardzo szybko i co ważne - w jednym garnku, pozostawiając mało do mycia :)
- 1 szkl kaszy jaglanej
- 1 zącbek czosnku
- 1 cebula
- 1 szkl mleka kokosowego
- 2 szkl wody
- 500 g ugotowanych buraków
Przygotowanie:
- Obrać i pokroić cebulę. Rozgrzać olej lub masło klarowane w większym garnku i chwilę podsmażać, po chwili dodać czosnek i sól.
- Kaszę jaglaną przepłukać na sicie i dodać do cebuli i czosnku, smażyć chwilę, po czym dodać mleko kokosowe i wodę.
- Gotować aż do wchłonięcia. W międzyczasie pokroić buraki (wcześniej ugotowane / upieczone lub kupione już ugotowane zapakowane próżniowo - w lidlu)
- Gdy kasza wchłonie całą wodę dodać pokrojone buraki i przemieszać - gotowe!
Smacznego!
Z: weganie.blogspot.pl
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz