Gdy za oknem ponownie pojawiła się szaruga i deszcz, a z
domu nie za bardzo chce się wychodzić, tylko zaszyć pod kocykiem z kubkiem
gorącej czekolady, wtedy trzeba ją zwyczajnie zrobić :) A że nie pijam krowiego
mleka, ręce by mnie bolały gdybym miała wrzucić do garnka tabliczkę czekolady,
toteż serwuję dzisiaj zdrowszą wersję napoju para czekoladowego. Smakuje
naprawdę całkiem, całkiem :) Myślę, że osoby na diecie też się uśmiechną do
tego przepisu.
Składniki:
- 600 ml mleka ryżowego
- 4 łyżki kaszy jaglanej (opłukanej)
- 4 suszone daktyle
- 1 łyżeczka esencji waniliowej
- 3 łyżki karobu lub 1-2 kakao
- 3 łyżki syropu z agawy (ew. miód)
Przygotowanie:
- Przepłukać kasze jaglaną na sicie.
- Zagotować mleko ryżowe z kaszą jaglaną i suszonymi daktylami. Gotować na malym ogniu 20-30 minut.
- Dodać esencję waniliową, kakao i syrop z agawy, przełożyć do blendera i zmiksować. Gotowe!
Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz